Page 133 - GREC14N_ZTH_02
P. 133

CFU    PVK
                                                                                        CFU




                                   5. Lefteris
                                    Lazarou
                                  Ouzo – Ikos Dassia






















              4. Charis                                   6. Giannis
            Nikolouzos                                   Tsikondouras
            The White House                           Lichnos Beach Hotel & Suites

        Having excelled next to   Son of a ship cook, his love   He has created a high-
        distinguished Greek and   for sea recipes came naturally.   gastronomy  à la carte menu   INFO
        international chefs, and   He was the first chef in Greece   based exclusively on local
        being an authentic Corfiot,   to serve seafood in a good   ingredients from Parga and   Apaggio (MarBella
        he represents Greek creative   restaurant, while in 2002 he   the surrounding areas. The   Nido), Corfu
        cuisine–with his island on the   conquered another milestone   young chef believes that   +30 26610 76452
        spotlight–by breathing new life   being the first ever Greek   hotels should serve exclusively   Fresco (Ikos Dassia),
        into traditional local recipes.   cuisine chef awarded with a   Greek tastes. Among other   Corfu
        The “secret” spetsieriko or the   Michelin star. This year, at   products, he uses shrimps   +30 26610 93352
                                                                               Kerkyra (Ikos Dassia),
        original local butter he uses in   Ouzo, he prepares authentic   and squids of the Amvrakikos   Corfu
        his dishes put a strong finishing   Greek dishes featuring his   Gulf, sweet preserved kum-  +30 26610 93352
        touch reminiscent of Corfu.   innovative finishing touches.   quats, Metsovo cheese and   Lichnos Beach Hotel
        Έχοντας διαπρέψει δίπλα σε   Ως γιος καραβομάγειρα,   prosciutto from Drama. Το   & Suites, Parga
        διακεκριμένους Έλληνες και   η αγάπη για τη θαλασσινή   υψηλής γαστρονομίας à la   +30 26840 31257
                                                                               Ouzo (Ikos Dassia),
        ξένους σεφ και ως γνήσιος   κουζίνα ήρθε φυσικά.   carte μενού του βασίζεται στα   Corfu
        Κερκυραίος, εκπροσωπεί   Yπήρξε ο πρώτος σεφ   τοπικά υλικά της Πάργας και   +30 26610 93352
        την ελληνική δημιουργική   στην Ελλάδα που σέρβιρε   των γύρω περιοχών. Ο νεαρός   Pomo d’Oro, Corfu
        κουζίνα με πρωταγωνίστρια   θαλασσινά σε καλό   σεφ θεωρεί ότι στα ξενοδοχεία   +30 2661 028680
        πάντα την Κέρκυρα, δίνοντας   εστιατόριο, αλλά και    πρέπει να σερβίρονται   The White House, Corfu
        νέα πνοή σε παραδοσιακές   ο πρώτος σεφ ελληνικής   αποκλειστικά ελληνικές   +30 26630 91040
                                                                               +30 697 988 1131
        τοπικές συνταγές. Tο   κουζίνας που βραβεύτηκε   γεύσεις. Μεταξύ άλλων,
        «μυστικό» σπετσιέρικο ή το   με αστέρι Michelin.   χρησιμοποιεί γαρίδες και
        γνήσιο ντόπιο βούτυρο, που   Φέτος, σερβίρει στο Ouzo   σουπιές Αμβρακικού, γλυκό
      Heinz Troll  προτιμάει στα πιάτα του,   αυθεντικές ελληνικές γεύσεις   του κουταλιού κουμκουάτ,
                               με τις χαρακτηριστικές
        χαρίζουν μια δυνατή γεύση
                                                     τυρί Μετσόβου και προσούτο
        από το νησί.
                               καινοτόμες πινελιές του.
                                                     από τη Δράμα.
                                                                                             135
   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138